28 Februari

Tjabba!
Vi har anlandt till Phi Phi oarna, varldens paradis om det inte vore for alla turister... och inte minst for alla svenskar som ar har, det kanns som att man lever i Sverige men det ar lite varmare ungefar, inte roligt alls! Ska bli skont att lamna det har landet snart, visst kommer Thailand alltid vara Thailand men det ar inte alls lika roligt att resa runt har nar man kan prata svenska med till och med lokal befolkningen.
Vi har sett ons "masten" ni vet the beach filmen, vi har varit pa stranden dar filmen spelades in och det var nastan sa man fick slass for att fa en plats, och ett kort utan 1000 tursiter pa gar inte att fa.
Vi har aven varut upp till utkiksplatsen och sett on uppifran bergen, jatte vackert!
Det basta under hela turen har nog enda varit dagens tva dyk, da vi fick se allt ifran skoldpaddor, ormar, humer till en hor och hapna livs levande haj!!! :) jag kan inte forklara med ord vilken upplevelse det var.
Imorgon blir det en dags stek pa stranden for att sedan aka till Krabi for att antligen traffa Heidi!
Har kommer lite bilder!

\
Monkey beach


ocksa det har ar pa monkey beach


monkey beach


sota aporna :)


om jag kunde skulle jag ha kidnappat hem honom at dig mammsen :P


paus for att bada


utsikten over phi phi

24 Februari

Tillbaka pa fastlandet och i Phuket, antligen!!! Efter bat och bussresan skulle vi enligt planen ha varit har klockan 18.30... dumma lattlurade svenskar som vi ar anlander vi 22.30, som ni forstar var humoret minst sagt det basta.
Efter manga om och man lyckades vi efter ett antal overtalningar fixa sa att en taxi eller vad det nu var korde oss till karon (dar vi ar nu) och har hittat ett perfekt rum.
Man marker varkligen hur mycket man uppskattar sma saker som fler elutag, kylskap, tv sana saker som vi faktiskt har levt utan i tva manader! for att inte tala om kott, vi har levt pa antingen ris, kyckling eller nudlar.. sa efter utan mat i 13 timmar slog vi pa med det basta som har hant pa hela resan tror jag, en riktig plankstek med oxfile och till efteratt svenskt godis!!! jag vet det ar pinsamt att det finns har, men vi kunde inte lata bli.
Nu ska jag vi smaska godis och fa sova lite sa blir morgondagen toppen! :)


23 Februari

Nu ni har ni fatt en massa bilder att se pa allt fran Malysia till det vi har hunnit med i Thailand.
Igar dok vi i japenes garden och twin rocks och det var den basta dykningen hittils!
Vi fick se sa sjukt mycket fiskar, vaxter och ja allt mojligt. det var sa haftigt!
Imorgon blir det en dag fullproppad med resa igen, da vi lamar on 9.30 med bat och ar framme 10 timmar senare i phuket town.
Sa det har inte hant sa mycket mer an det. vi har blivit forkylda sa ikvall kurrerar vi oss med allt godis fran seven eleven och ska njuta over att vi faktiskt har en tv pa rumet.
Nasta gang ses vi pa fastlandet! Dar ska jag mota Heidi! antligen :)









































23 Februari

Har kommer lite bilder sedan tiden i Malysia :)









































21 Februari

Heej pa er dar hemma! :)
Ett tag sedan jag skrev sist, ber om ursakt for det! Men vi har haft fullt upp med att resa, festa och matt daligt.
Vi har hunnit med ett full moon party i Koh Phangan och befinner oss nu pa en lite mindre o Koh tao :)
Full moon partyt var kaos, holl man inte ogonen fran i det har fallet (Ellen) i 5 sekunder sa hade man tappat bort henne. vilket ocksa skedde nagra ganger :P men vilken fest alltsa! oslagbart ar det ord jag har att saga!
Nu ar vi alltsa pa den basta on for att dyka och vi ska vila upp oss har i 4 dagar innan vi sticker till nasta o som blir koh samui. 
En kort och dalig update jag vet. nu ska fa en battre senare och sjalvklart med massa bilder. jag aterkommer :)
ciaaoo

15 Februari

Jaa har sitter jag...pa andra sidan jorden och faktiskt onskar jag att jag var hemma 1 sekund for att fa se malgangen pa tv och Stinas lycka. Fast jag ser det framfor mig enda och jag blir glad bara av tanken :) 17 ar och redan hunnit med sa mycket. Lillskiten, jag ar stolt over dig! Annars da, sitter aterigen pa hostlet i Penang dar vi befann oss for ca. 1 vecka sedan. Efter den 3 timmars batturen med ACn pa max 15 grader ar vi som tva isbitar nu och har sedan forsta gangen vi kom till Malaysia frusit. Det kanns skont att veta att det inte kommer handa igen ivarjefall. Igar avslutade vi langkawi vistelsen med en heldag ute pa speedboat, vi fick kliva i land pa tva olika oar och det var hur fint som helst, har lagt upp bilder pa facebook, det gar se fruktansvart segt att lagga upp har men ska fixa det nar jag kommer till Thailand! Pa forsta on hyrde vi en trampbat som knappt gick att styra och paddlade runt dar i vattnet och tittade pa den underbara utsikten :) Mellan oarna fick vi aven tid att se en massa ornar och mata dom. Sista on var bast (for dar kunde vi bada, for varmt annars) och med en kritvit strand njot vi ganska rajalt av att vi var dar vi just var da. Imorgon flyger vi till Thailand och Phucket for att sedan ta oss med en bat ut till on Ko phangan, flygturen kommer ta ca. 15 minuter har ifran och jag vet det ar sa himla lojligt men vad gor man inte for att fa ett 30 dagars visum? tydligen om man aker via landsgransen far man bara ett visum pa 15 saaa... imorgon blir det up up and away :P

12 Februari

heeejsan svejsan! Phhu, det ar helt galet varmt i det har landet... i Indien och Sri lanka blev det enda svalt pa kvallen nar solen gatt ner men har hander inget, jag onskar typ att jag var nemo nu och bodde i vattnet! Tillochmed du mamma skulle kunna bada har (utan vatdrackt), det ar nastan lika varmt i vattnet som det ar pa land, underbart alltsa :) jag antar att vi inte ska klaga pa varmen nar jag horde att ni dar hemma har snostorm. Den 6 timmars langa bussresan gick kanon, det var nastan liggsaten och filmerna rullade pa hogvarv, nar vi anlade 6 timmar senare for att sedan ta en bat pa 3 timmar blev vi ganska sa jatte irriterade nar dom sager att det bara gar batar pa morgonen... det var bara att se glad ut, ta vara feting vaskor och borja leta hotell. Nasta morgon och en iskall natt med AC (vi ar van varan hederliga flakt som blaser varmluft) och en frukost bestaende av nuddlar var det antligen dags for varan battur. Att vakna efter halva vagen over att hora hur folk borjar krakas var inte det fraschaste... aterigen var det bara att se glad ut, halla for nasan i med musiken och koncetrera sig pa att jag mar bra! Sa nu sitter vi alltsa pa en liten o har i Malaysia som heter Lankawi :) vi har 3 dagar kvar har innan vi aterigen maste ta fargan tillbaka till Penang for att sedan flyga till Thailand. Vi traffade tva tjejer som bor pa samma hostel som oss igar och henkade med dom ut, kvallen borjade pa nagon raggebar och avslutades sedan ute pa on monkeybeach :) Jag onskar vi hade lite mer tid att spendera i detta land men for att vi ska hinna till Ko Phangan och full moon partyt sa blir det ett kortbesok for den har gangen :P Sooovtajm nu, imorgon ska jag ligga och flyta runt pa min nyinkopta uppblasbara madrass :D

9 Februari

Hejsan!
Jag skams over att saga det men det blev ingen surfning sista dagen i Hikkaduwa, istallet tog vi snorkeln och simfotterna och badade tillsammans med skoldpaddorna, det var otroligt haftigt fast samtidigt lite laskigt.. nu tror ni att dom kanske ser ut som dom sma sota skoldpaddorna vi har hemma i vara akvarium men sa var inte fallet, dom var over 1 meter langa! underbart att se hur allt gar i slow motion  :)
Annars sitter jag just nu i ett internetcafe i Kuala Lumpur.. det askar som bara den har utanfor men det varkar inte spela nagon roll for mina 50 andra malaysiska datanordar som sitter har bredvid, sjalv sitter jag pa hogvarv och ar livradd att det ska komma en blixt ner i datorn, mamma jag har arvt oroligheten fran dig JAA :D
Flyget fran Sri Lanka gick hur bra som helst, nar vi kom fram trotsade vi trottheten och tog taget in till china town och nattmarknaden.
haha behover jag ens forklara hur trotta vi var efter det, efter 24 timmar utan somn var det en trott Hanna och Ellen som slocknade ganska snabbt i for forsta gangen (pa 1 och en halv manad) en riktigt frasch sang!
Och 9 timmar senare vaknade man som en ny manniska :)
Dagen har vi spanderat i himlen, tillsammans med louis vitton, guess, chanel, lacost, adidas, nike blabalabla..... ni fattar, i ett shoppingcentrum sa stort som jag vet inte vad! Det blir defenetivt ett sista stopp har pa hemvagen och fylla resvaskan! :) Kopte ett par ray ban som kostar ca 2000 hemma for 1000 kr har! sa det ar valdigt billigt.
Imorgon lamnar vi storstaden for att ta en busstur pa 6 timmar till Lankawi och paradisoarna, vi blir dar till den 16 februari da vi flyger till Phucket.
Fotterna svider efter en hel dags shopping! nu blir det ett dopp i poolen for att sedan inta sangen, bussen gar 9.30 imorgon sa det galler att vara pigg!
och Johanna Sievers, jag langtar galet mycket tills du ska komma NUUUUUUUU :)

6 Februari

Hejsan!
Det kanns hemskt att saga det men det ar faktiskt sista dagen i det har underbara landet imorgon, jag onskar jag kunde boka om resan sa vi kunde stanna i minst 2 veckor till, men a andra sidan ska det bli roligt att se Malaysia ocksa.
Vi har inte hunnit surfa an, men imorgon smaller det varkligen!! Amila en kille som vi har traffat har har lovat att han ska lara oss imorgon, sista dagen sista chansen lixsom :D sa vi far se hur det gar... hyrde en boogieboard och lyckades svalja halva havet sa det kanns som att det kan bli hela havet efter en dag med surf :P
Igar var det aven utgang som stog pa schemat igen, det blev en barrunda pa alla Hikkaduwas och long beach barer, vi avslutade det hela pa top seacret dar vi motte pa Amila och hans kompisar for att sedan dra till Mambos dar den stora festen var!
Under tiden vi var pa Top seacret upptackte jag tva nya dolda talanger, pingis ar den forsta och den andra att ga pa lina.. inga ben eller armar brutna och jag ar lycklig att jag toppade forstaplatserna pa bada grenarna ;)

Idag har vi bara tagit det lungt, legat pa stranden... atit den sista rice and curry maltiden och bara njutit till 100 % av det har underbara landet.
Imorgon klockan 01.00 kommer taxin att hamta oss for att sedan ta oss till flygplatsen, planet gar klockan 7 och vi maste vara dar 3 timmar innan och checka in bagaget och allt, det blir en lang dag imorgon alltsa och darfor ocksa en tidig kvall idag.
Godnatt pa er dar hemma! Nasta gang ses vi i Kuala lumpur och Malaysia :)



Stranden i Hikkaduwa och boogieboarden :)


Dooodskul :P


Pingstavling pa top seacret och den vidriga odlan ar inte pa riktigt :P


och har visar jag mina talanger pa linan!


Haha, en av utmanarna ;)


:P


Uppe pa taket pa mambos :)


redface 1 och 2 uppe pa taket :)


Amila pa taket :)


sista kvallen till den underbara solnedgangen!

4 Februari

Tjabba!
Var ska jag borja.. vi har flyttat fran Unawatuna till Hikkaduwa, med vara tva feta ryggsackar intryckta i en liten tuktuk tog vi oss hit for tva dagar sedan, om Unawatuna var dykstallet sa ar det har definitivt surfstallet dar alla hanger. Det ar mycket mer folk har och lite mer liv :)
Vi har inte hunnit prova pa att surfa an, planen ar att den stora dagen for det ar imorgon :P sa vi far se hur det gar!
Vi har aven slagit pa stort och kort en tva dagars fest nu och idag ar det slitna klubben som ligger pa stranden, nu behovs typ 1 manads rehab tills nasta gang, borjar jag bli gamal eller?!
Det absolut basta som har hant sedan vi kom hit var da vi under forsta kvallen satt pa stranden och snackade med nagra harifran, helt plotsligt ser jag att det kommer nagot krypande under solstolen och till varan forvaning var det en skoldpaddebebis, alla blev helt till sig och senare visade det sig att det var over 50 stycken pa stranden.. festandet byttes ut till att leta efter skoldpaddor istallet. Jag fattar inte att vi far vara med om allt och att vi har sadan tur :)
Nu ska jag ga och ata lite lunch och sedan tagga for surf imorgon :)

Har kommer lite bilder!


Dykningen i Unawatuna


:)


Finnlandaren forsoker fa igang elden igen :P


Dansken och ljusforsaljaren


hang vid brasan :)


skoldpaddebebisar :)


lycklig :)


igar borjade festen pa funkybar, Ellen och hennes long island :)


:P


Killen som forsokte lara oss spela bongotrumma :)


det gick sadar men var sjukt kul :P


feeest, och alla underbara manniskor vi har mott :P










RSS 2.0